dimecres, 25 d’agost del 2010

Dels albergs internacionals.

Agost 2010.

"Viajo con billetes como de octava clase,
pero asi viajo contento de ir de viaje,
pues para un viaje me bastan con mis piernas,
viajo sin equipaje..."
Silvio Rodriguez

Dormir en albergs internacionals no es nomes una questio de peles, que evidentment tambe, sino que es tota una filosofia de viatge, sobretot si esculls estar en dormitoris de 6 o 10 llits i comparteixes lavabo i dutxa amb desconeguts.
 La nostra habitacio era de 6 llits; quan la vam veure la vam trobar molt petita i sense armaris, ja hi havia 3 motxilles mes o menys escampades en 3 lliteres i vam pensar que potser hi hauria molta fressa i costaria de dormir. La primera nit l'Alba i jo vam estar amb un noi de 19 anys angles i 2 noies alemanyes de 18, vam xerrar i tot va ser molt tranquil. La seguent nit les alemanyes encara hi eren, l'angles va marxar i va venir un xile de 25 anys; vam xerrar i tot va anar molt be. La tercera nit van marxar les alemanyes i el xile i va apareixer un austriac de 20 anys, que es va passar tot el dia al llit perque estava malalt, havia menjat alguna cosa dolenta a Bulgaria, tenia mal de cap, febre i diarrea, tambe van venir 2 noies argentines de 24 anys; i una que va arribar, es va posar a dormir i l'endema al mati ja no hi era, la vam batejar la fantasma.


 En fi, xerrant amb uns i altres, compartint petites parts dels viatges, demanant consells, rient sobre diferents ximpleries  i intercanviant correus electronics. Tota aquesta filosofia del viatger motxil.lero i independent no la trobes de cap manera als hotels, aixi que visca les habitacions compartides i la gent que volta pel mon (per cert ningu no volta menys d'un mes).
Ah! i tot i que jo semblava la mestra amb els seus alumnes de viatge de final de curs, m'hi he sentit molt be!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada