dissabte, 14 d’agost del 2010

30 hores de viatge!

12 d'agost de 2010

Avui es ahir? O ahir es avui? A les 3 i 10 hora de Grecia fa 10 hores que rondem: cotxe, trens, busos i avio! Intentem sobreviure 4 hores a l'aeroport, dormint amb un ull cluc i l'altre obert vigilant l'equipatge. A les 8 arribem a l'estacio de Sintagma, ens fem un embolic amb el metro, pero com que tenim son i anem molt carregades tot ens fa riure... a quarts de 9 descobrim la manera de deixar les motxilles a l'estacio de Monastiraki. Ara som lliures per anar a veure l'Acropolis! Son les 9, la calor estaborneix i, volent passejar-nos pel bressol de Grecia i empapar-nos de l'encant de les columnes i els marbres del Parteno, ens hem trobat suant la cansalada enmig d'alguns centenars de turistes, que al final han estat uns milers, sobretot japos amb cameres de fotos! Bonic, si: magia, no gaire... hem fugit d'alla a 40 graus, buscant algun redos mes intim i a l'ombra!


Com a bones turistes no ens podem perdre el canvi de guardia davant del Parlament, a la placa de Sintagma, a 3/4 d'una estem soles i ens refugiem a l'ombra esoerant el moment; a la una menys 10 arriben una pila de taxis i busos i escupen centenars de turistes a veure l'espectacle. Aquesta comedia, que dura uns 10 minuts, fa gracia (nosaltres diem: ai, quina Grecia!)  tot i que segurament ens perdem el significat profund i la tradicio d tot plegat. Com a bones turistes ens asseiem davant de tot, sobre l'asfalt i fem fotos i videos,... estem a mes de 40 graus i el terra ens crema el cul. Quan decidim que tot s'ha acabat no queda ni un turista, ni un cotxe, el trafic se'ls ha menjat a tots... que guai que son els viatges organitzats!


Continua el periple... bla, bla, bla! Despres de 7 hores de Ferri arribem a Creta. Fa 17 hores que escoltem l'idioma grec, em sembla fantastic, l'accent s'assembla al catala i de tant en tant s'escolta alguna paraula coneguda; no en va el nostre idioma s'ha nodrit de milers de paraules gregues, sobretot les paraules cientifiques; us sona: megalos, micros, deca,polis, exodos, kronoe, Helios, etc. Com que l'Alba sap llegir grec, podem llegir tot el que veiem, una altra cosa es entendre-ho!

L'amistat es un bell tresor i jo compto amb la Maria a Creta. La Maria ens espera davant del ferri i ens porta a casa seva  amb el seu cotxe, viu a Archanes, a 15 km d'Iraklion, cap al sud. Es un poble petit i gens turistic, aixi que estem tranquil.les. La Maria ens ha preparat un sopar a la fresca, d'amanides variades acompanyats de dos licors que cal beure si o si, Uso  i Rachi, si un es fort l'altre ho es mes... mengem, brindem, xerrem, llegim Plato i recordem els dies de Malta quan ens vam coneixer... S'hi esta tan be ara aqui a la fresca...
pero cal anar a dormir  Kalinichta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada